HaberlerİranOrtadoğu

Dünya halkları ABD başkanının verdiği vaadlerini yerine getirmesini bekliyor

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ABD Başkanlık seçimleri sonuçlarına tepki olarak “İslam dünyası ve Ortadoğu kamuoyu, ABD Başkanının verdiği vaadlerini yerine getirmesini bekliyor” dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ramin Mihmanperest ABD Başkanlık seçimleri sonuçlarına tepki olarak, İslami İran’ın halkın oyuna saygılı olunmasına dair prensipli siyasetini vurguladı.

Mihmanperest bu konuda ayrıca “Gerçek şu ki İslam dünyası ve Ortadoğu kamuoyu hala ABD Başkanının verdiği vaadlerini yerine getirmesini bekliyor ve sadece bölge ülkelerinin içişlerine karışmayacağına dair yeni bir karar almasının, ABD’nin bölge halkları arasında kaybettiği itibarının bir parçasını onarabileceğine inanıyor” dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mihmanperest açıklamalarının devamında “İran İslam Cumhuriyeti son 33 yılda ABD’nin her iki partisinden İran halkına karşı hep düşmanca girişimlerde bulunan muhtelif Başkanları denemiştir ve bu tecrübeleri üzerine bugün, İran halkıyla Amerika Hükümeti arasındaki güvensizlik duvarının ancak, İran halkının irade ve haklarına saygı gösterilmesi ve ABD’nin eski siyasetlerinin temelli olarak ve fiilen gözden geçirmesiyle kısalabileceğine inanıyor” ifadesini kullandı.

Başa dön tuşu
Bugün 06 Ekim 2026 (63) içerik yüklenmiştir.