
İran halkı bugün katıldıkları dünya istikbarla mücadele günü yürüyüşü ardından yayınlanan bildiriyi tekbirler eşliğinde kabul ettiler.
İmam Hüseyin (as) için matem tutan yaslı gruplar, dünya istikbarla ulusal mücadele günü yürüyüşleri sonunda sulta düzeni ve uluslar arası Siyonizm ile mücadeleye vurgu yaparak, Amerika’nın büyük şeytan ve İran halkının birinci düşmanı olduğunu vurgulayarak, “Amerika’ya ölüm” sloganının İmam hüseyin’in (as) Kerbela’daki ölümsüz “Heyhat mene zille” mesajının tercümesi olduğunu belirttiler.
İran halkı söz konusu bildiride vahdet, birlik ve ulusal dayanışmanın “velayeti fakih” ekseninde ve İslam inkılabı rehberinin dahiyane hidayeti sayesinde, İslam inkılabının sürdürülmesi, İran’ın ilerlemesi ve İslam inkılabı düşmanlarının şeytani senaryolarının yenilmesini garanti ettiğini vurgularken, İran halkının çeşitli kesimleri arasında güçlendirilmesi gerektiğini belirttiler.
Bildiride ayrıca İran halkı ve nizamın iktidar sırrının, hüseyni mektebi izlemek ve asrın yezidi olan Amerika ve diğer zorbacı güçler karşısında direnişte olduğu açıklanırken, İran nükleer müzakereci heyetine destek verilirken, İslam inkılabı rehberinin nükleer haklar konusunda çizmiş olduğu kırmızı çizgilere riayet edilmesi, ve İran halkına karşı tüm tek taraflı zalimane yaptırımların kaldırılmasına vurgu yapıldı.
Dünya istikbarına karşı kıyam eden İran halkı ayrıca söz konusu bildiride, IŞİD terörizm fitnesinin Amerika ve müttefikleri kaynaklı olduğu ifade ederlerken, dünya istikbarı ile mücadelede İslam dünyasını zayıflatmak ve İslam mezhepleri arasında nifak oluşturmak için batı istihbarat servislerinin stratejik hata yaptığı, ayrıca büyük şeytan elebaşlığında ve onun bölgesel ve batı müttefiklerinin IŞİD karşıtı oluşturdukları göstermelik ittifak kınanırken, başta Irak, Suriye ve Lübnan olmak üzere bölgenin Müslüman halkı ve hükümetlerinin direnişine destek verildi.
Bildirinin diğer bölümünde Siyonist ve işgalci İsrail rejiminin Mescit-ul Aksa’ya ve Müslümanların kutsallıklarına taarruzu kınanırken, Kudüs şerif ülküleri savunulup, mazlum ve savunmasız Filistin halkının sahte rejim saldırılana karşı direnişine destek verildi. Ayrıca, işgalcilerin tamamen bölgeyi terk etmesine kadar Ürdün nehri batı yakasının silahlandırılarak güçlendirilmesine vurgu yapılırken, İslam dünyasından şeri ve insani görevlerini yerine getirerek Gazze’nin onarımını, çalışma programlarında öncelik vermeleri istendi.
