HaberlerİranOrtadoğu

Dünya Müslümanları Ve Mustazafları İmamı İmam Hamanei: Karşı taraf Bercam’ı yırtarsa, biz yakarız

Dünya Müslümanları Ve Mustazafları İmamı İmam Hamanei, karşı taraf Bercam nükleer anlaşmasını ihlal edecek olursa, İran de gereken tepkiyi vereceğini vurguladı.

İmam Hamanei nizamın önde gelen üst düzey yetkililerini kabulünde İslamî nizamın altı önemli yeteneği İslamî iman, bilimsel ilerleme, caydırıcı savunma gücü, genç nüfus, siyasi güç ve milli vahdetten ibaret olduğunu, düşman asıl bu yeteneklerden korktuğunu belirtti.

Düşmanı başta ABD ve çakma rejim İsrail olmak üzere küresel istikbar şebekesi olarak tanımlayan İmam Hamanei, ABD ile uzlaşmayı düşünmek hata ve kuruntu olduğunu vurguladı.

Bercam nükleer anlaşması olumlu ve olumsuz yönleri bulunan bir anlaşma olduğunu ifade eden İmam Hamanei, karşı taraf anlaşmayı ihlal ederse, İran bir buçuk yıldan az bir sürede 100 bin santrifüje kavuşacağını, İran bunu yapabilecek güçte olduğunu çok iyi bilmesi gerektiğini ifade etti.

İmam Hamanei, hak verilen bir şey değil, alınan bir şey olduğunu ve bunu ABD gibi bir kurdun gırtlağından sökerek almak gerektiğini vurguladı.

Başa dön tuşu
Bugün 15 Ekim 2026 (13) içerik yüklenmiştir.