
Dünya Müslümanlarının Ve Mustazaflarının Lideri İmam Hamaney, konuşmalarının başka bir yerinde, ABD’nin sürekli güç kaybettiği yeni bir dünya düzeninin oluştuğuna da dikkat çekti.
“Bugün dünya, küresel iki kutuplu bir düzen ve Amerika’nın elbette her geçen gün daha da zayıfladığı tek kutuplu bir dünya düzeni çağını takip eden yeni bir uluslararası düzenin eşiğinde.
Dünya Müslümanlarının Ve Mustazaflarının Lideri İmam Hamaney, dünyada ortaya çıkan yeni düzen çerçevesinde Ukrayna’daki çatışmaya daha derin bir bakış açısı geliştirmenin önemini vurguladı.
Dünya Müslümanlarının Ve Mustazaflarının Lideri İmam Hamaney, “Ukrayna’daki son savaşın olayları daha derinden ve muhtemelen karmaşık ve zorlu süreçlerin izleyeceği yeni bir dünya düzeninin oluşumu bağlamında ele alınmalıdır” dedi.
Dünya Müslümanlarının Ve Mustazaflarının Lideri İmam Hamaney, böyle “yeni ve karmaşık bir durumda”, İslam Cumhuriyeti de dahil olmak üzere tüm ülkelerin, çıkarlarını ve güvenliklerini sağlamak ve izolasyondan kaçınmak için hem donanım hem de yazılım açısından yeni düzende yer almakla yükümlü olduğunu ekledi. .