
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Ebola “yüksek risk” de önemli bir ulaşım merkezinin Kenya olduğunu bildirirken, şubat ayında başlayan ve bugüne kadar Liberya, Sierra Leone ve Nijerya gibi bir çok ülkeye yayılan Ebola virüsüne yakalananların sayısını 2127 olarak açıkladı.
Dünya sağlık Örgütü DSÖ, Gine, Liberya ve Sierra Leone’de 2-6 Temmuz’da 25 kişinin daha ebola nedeniyle yaşamını yitirdiğini bildirdi. Salgının başladığı ocak ayından bu yana üç ülkede ölenlerin sayısı 518’e, vaka sayısı 844’e çıktı.
DSÖ, ebola salgını ile mücadele için salgından en fazla etkilenen Gine’ye kontrol merkezi kurma kararı almıştı. Gana’nın başkenti Akra’da geçen hafta 11 Afrika ülkesinin sağlık bakanlarıyla yapılan toplantıdan sonra DSÖ’nün Batı Afrika ülkelerine teknik destek ve kaynak sağlayacak bir merkez kurmasına karar verilmişti.
