HaberlerDünyaİranOrtadoğu

Dünyada İran’ın rol almadığı hiçbir strateji tasarlanamaz

İran İslam Cumhuriyeti Ordusu Hava Kara Kuvvetleri Komutanı, bugün dünyada İran İslam Cumhuriyeti’nin rolü ve etkinliği dikkate alınmadan hiçbir strateji ve doktrinin tasarlanmadığını söyledi.

Tuğgeneral pilot Yusuf Gorbani günümüzde İran’ın askeri ve füze gücünün en yüksek seviyede olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Bugün İslam Cumhuriyeti’nin farklı boyutlarda ve kara, hava ve deniz sınırlarındaki otoritesi, son birkaç on yılda İslam inkılabı rehberinin liderliğinden kaynaklanmaktadır.”

İran İslam Cumhuriyeti Ordusu Hava Kara Kuvvetleri Komutanı, bu gücün bugünkü stratejisini düşmana karşı durma ve onu yenmek olduğunu söyledi.

İslam İnklabı’nın  zaferinden önce İran’ın savunma teçhizatının %90’dan fazlası Batılı ülkelerden ithal ediliyordu, ancak İslam inkılabının zaferi ve Irak Baas rejiminin İran’a karşı dayattığı savaşın başlamasıyla askeri silahlara bağımlılığın yarattığı boşluğu doldurmak için büyük adımlar atıldı.

İslam inkılbaının zaferinden sonra, İran’ın savunma doktrini, temel olarak, gerçek caydırıcılık yaratmada temel bir rolü olan, güvenilir askeri ve silah yeteneklerine sahip, güçlü ve iyi donanımlı silahlı kuvvetlere sahip olan caydırıcılık ilkesine dayalı olarak geliştirilmiştir./

Başa dön tuşu
Bugün 02 Temmuz 2026 (12) içerik yüklenmiştir.