Dünyada Siyonist karşıtı protestolarda önemli artış

Siyonist rejime ait bir araştırma merkezinin verdiği bilgiler, Siyonist karşıtı gösterilerin dünyadaki Tel Aviv taraftarlarının mitinglerinden 12 kat daha fazla olduğunu gösteriyor.
İRNA haber ajansının bildirdiğine göre Siyonist rejimin İç Güvenlik Araştırma Merkezi’nin verdiği bilgiler, 7 Ekim-8 Aralık 2023 tarihleri arasında dünyanın farklı bölgelerinde bu rejime karşı 7 bin 557’den fazla gösteriye tanık olunduğunu gösteriyor, bu da işgalcileri desteklemek için yalnızca 602 gösterinin düzenlenmesine rağmen gerçekleşmiş bulunuyor.
Bu bilgilendirme merkezi şunları yazdı: “Bu rakamlar, Siyonist rejimin giderek artan tecridinin gerçeğini vurguluyor ve bu durum, bu rejimin bazı yetkilileri tarafından da vurgulanmıştır.”
İşgalci rejimin eski başbakanı Naftali Benet geçtiğimiz günlerde şunları söyledi: “Uluslararası koşullarımız iyi değil, dünya kamuoyu artık bizim lehimize değil ve Filistinlileri ve Hamas’ı destekleyen içerikleri izlemek, İsrail’i destekleyen içerikleri izlemekten 15 kat daha fazla.”
Ancak bu bağlamda “İsrail evimiz” Partisi’nin başkanı Avigdor Lieberman, Siyonist rejimin Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun bu rejimi üç ay boyunca zor bir durumda tuzağa düşürdüğüne inanıyor. Liberman bu konuda İsrail’in bu düzeyde bir iç çöküş ve dış izolasyon görmediğini ifade etti.
Avrupa-Filistin Siyasi İlişkiler Konseyi Başkanı Maced EL Zir’e göre, 400’den fazla Avrupa şehrinde Gazze ve Filistin’e destek amacıyla 5.000’den fazla gösteri ve toplantı düzenlenmiştir./
