DünyaHaberler

Dünyanın en küçük Kur’an-ı Kerim’i sergileniyor

İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen 18.Uluslararası Kur’an-ı kerim fuarında, değerli taşlarla süslü dünyanın en küçük Kur’an-ı kerimi sergileniyor.

Tahran Kur’an-ı kerim fuarında açıklamada bulunan, değerli taşlarla süslü dünyanın en küçük Kur’an-ı kerimi projesi müdürü Ali Mecabi “5X7 ebatında yaklaşık 9526 yakut, zümrüt, inci gibi değerli taşlarla süslenen bu Kur’an-ı kerimin, hat ve değerli taş süslemeciliği sanatının da ender bir örneği. Sanatın Kur’an-ı kerimle bütünleştiğini ” söyledi.

Ali Mecabi açıklamasında, “bu güne kadar dünya genelinde müslüman sanatçıların, pirinç tanesine yada muhtelif araçlara Kur’an-ı kerimi yazarak sanatlarının örneklerini sergilediklerini fakat, bu tarz bir yöntemle, Kur’an-ı kerimin büyüklüğünün bir kez daha ortaya konulduğunu” söyledi.

Başa dön tuşu
Bugün 01 Ekim 2023 (29) içerik yüklenmiştir.