HaberlerİranLatin AmerikaOrtadoğu

Ekvador, Amerika’nın İran karşıtı yasasına tepki gösterdi

Ekvador dışişleri bakanı, Amerika’nın bir ülkeyle ilişkilerini kestiyse diğer ülkelerin de kendisine uyması gerektiğini düşündüğünü belirtti.

Ricardo Patino, İran ile ilişkilerin yasaklanması yasasını Latin Amerika bölgesi ülkelerine hakaret olarak niteleyip bu yasanın onun bölgesi ülkelerinin toplu çıkarları değil sırf Amerika çıkarlarından bahsettiği ve Amerikanın kendi siyasetlerini başkalarına dayatmak istediği ancak kendisinin Ekvador’un dışişleri bakanı olarak İran ile ilişkilerini sürdüreceği Amerikanın oluşturduğu ortamdan etkilenmeyeceğini bildirdi.

Ekvador hükümeti, Latin Amerika bölgesi ülkeleri ile Karaip ülkelerinin “Selak bölgesel birlik” toplantısında ciddi bir şekilde Ekvador’un tutumlarını desteklemesini beklediğini belirtti.

Ekvador, Selak bölgesel birlikte etkili ülkelerdendir.

Latin Amerika ve Karayipler havzası ülkelerinden oluşan bu birlik 26 Haziran 2013 te Şili’nin başkentinde toplantı yapacak.

Başa dön tuşu
Bugün 07 Ekim 2026 (12) içerik yüklenmiştir.