FilistinHaberlerOrtadoğu

El-Aksa İntifadası’ndan bugüne Gazze’de 4773 kişi şehit edildi

Filistin Hukuk Merkezinin El-Aksa İntifadasının yıldönümü nedeniyle yayınladığı raporda, 28 Eylül 2000 tarihinde başlayan intifadadan şimdiye kadar, 1074’ü çocuk, 223’ü kadın olmak üzere 4773 kişinin şehit olduğu belirtildi.

Filistin Hukuk Merkezi El-Mizan intifadanın 11. yıldönümü münasebetiyle yayınladığı raporda “Ariel Şaron’un Eylül 2000 tarihinde, yanında 1000’e yakın koruma, Mossad ajanı, polis ve asker nezaretinde özelde Filistin halkının genelde ise Müslümanların duygularını hiçe sayarak Haremüşşerif’e girmesi, etrafında bulunan katil ve canilerin Müslümanların üzerine ateş açıp onlarcasını şehit edip yaralaması işgal ordusunun hukuk tanımadığını, insanlık ve savaş suçu işlemeyi sürdürdüğünü, uluslararası insan haklarını önemsemediğini bir kez daha ortaya koymuştu” dedi.

El-Mizan yayınladığı raporda ayrıca, El-Aksa İntifadası (ikinci intifada)nın başladığı tarihten şimdiye kadar sadece Gazze’de 19022 evin işgal ordusu tarafından yıkıldığı, 40779 dönüm tarım arazisinin telef edildiği, 1028 okul, cami, sağlık kuruluşu gibi kamu binasıyla 1308 ticari ve 542 sanayi tesisin yerle bir edildiği ifade edildi. Bu süre içinde yok edilen araç sayısının ise 1239 olduğuna dikkat çekildi.

Başa dön tuşu
Bugün 09 Ağustos 2026 (14) içerik yüklenmiştir.