
El-Ezher Şeyhi Dr. Ahmed Et-Tayyib, Mısır ve El-Ezher’in işgal altındaki Kudüs kentine uygulanan kuşatmanın kırılmasına desteğini yineleyerek, Filistin halkının ve Kudüslülerin mutlaka desteklenmesi gerektiğini söyledi.
Ahmed Et-Tayyib, Siyonist işgalciye karşı Kudüs’e desteğin Müslümanlar ile Hıristiyanlar da dahil Arap halklarının inancının bir parçası olduğunu belirtti.
Kudüs’e uygulanan ablukayı kırmak amacıyla dünyanın çeşitli ülkelerinde 15 Mayıs’ta başlayacak etkinliklerin Mısır ayağı için hazırlıkların başlatılması münasebetiyle düzenlenen konferansa gönderdiği ve El-Ezher Şeyhi’nin danışmanı Dr. Muhammed Azb tarafından okunan mesajda, El-Ezher’in söz konusu faaliyetleri desteklediğini dile getiren Et-Tayyib, Siyonist işgal yönetiminin Kudüs’ün çehresini değiştirmek üzere yürüttüğü faaliyetleri reddettiklerini bildirdi.
Arapları ve Müslümanları, Arap ve yabancı örgütleri mümkün olan her yolla Kudüs’e destek vermeye davet eden Et-Tayyib, mutedil İslam’ın yol göstericisi olarak El-Ezher’in Mısır’ın ve Arap ülkelerinin sorunlarıyla ve uluslararası sorunlarla da ilgilendiğini söyledi.
El-Ezher Şeyhi, El-Ezher olarak Kudüs’ün Müslümanları ve Hıristiyanları ile özgürlüğüne kavuşmasından başka bir alternatifi kabul etmeyeceğini bildirdi.
