FilistinHaberlerOrtadoğu

El-Halil’de 3 yerleşimci olayıyla ilişkilendirilen iki kişinin evi yıkıldı

Siyonist işgal rejimi Gazze’ye yönelik saldırılarını yeniden başlatma tehditleriyle ateşkes görüşmelerinin, Filistin tarafını ablukanın kaldırılması taleplerinden vazgeçmeye zorlayarak sonuçlanmasını sağlamak isterken Batı Yaka bölgesinde de üç yahudi yerleşimcinin kaybolmasıyla ilgili senaryolara dayandırdığı iddialardan yararlanarak insanlık dışı yıkımlar gerçekleştiriyor. el-Halil’de bugün (18 Ağustos Pazartesi) sabah Filistin direnişi mensubu ve biri sürgünde diğeri zindanda olan iki kişinin evlerini içlerine yerleştirdiği bombaları patlatarak yıktı.

İşgal güçlerinin el-Halil’de, geçtiğimiz Haziran ayında kayboldukları sonra da ölü olarak bulundukları söylenen üç yahudi yerleşimciyi kaçırmakla itham edilen sürgündeki Amir Ebu Işe ile esir Husam el-Kavasime’nin evlerini bugün sabah içlerine yerleştirdiği bombaları patlatarak yıktı. Bu arada yine olayla irtibatlandırılan Mervan el-Kavasime’nin Baton’daki evini de yıkmak üzere kuşatmaya aldı.

Olaya şahit olanlar işgal güçlerinin yıkım işlemini gerçekleştirmek amacıyla düzenledikleri operasyonda evlerden birini 400 diğerini de 200 askerle kuşattıklarını, yıkım yapılacak yerlere yaklaşılmasını engellemek için sıkı tedbirler aldıklarını ve kuşatmaya alınan alanın etrafını dikenli tellerle çevirdiklerini dile getirdiler.

İtham edilen kişilerin aileleri ise suçlamaları reddederek, yöneltilen suçlamaların ispat edilmiş olmadığını, tamamen kurgu olduğunu söylüyorlar.

Üç yahudi yerleşimcinin kaçırılıp ölü olarak bulunmasıyla ilgili iddiaların işgal rejiminin Gazze’ye yönelik saldırıya gerekçe oluşturma amacıyla kurguladığı bir senaryo olduğu iddia ediliyor. Eylemi Filistin direnişi adına üstlenen olmadı.

Bu arada olay hakkında Hamas adına açıklama yapan Dr. Sami Ebu Zuhri, Kavasime ve Ebu Işe’nin ailelerini kararlı duruşlarından dolayı kutlayarak işgalci siyonistlerin gerçekleştirdiği insanlık dışı yıkıma tepkisini dile getirdi. Ebu Zuhri açıklamasında işgal rejiminin yıkım faaliyetlerinin Filistin halkının kararlılığını ve mücadele azmini kıramayacağını vurguladı.

Başa dön tuşu
Bugün 08 Temmuz 2026 (6) içerik yüklenmiştir.