
Ablukaya Karşı Halk Komitesi Başkanı Cemal El-Hudari, Gazze Şeridi’nde hayata geçirilecek projelerin işgal rejiminin uyguladığı ablukayı delmek anlamına geleceğini ve Gazze halkının direnişine destek olacağını söyledi.
Milletvekili Cemal El-Hudari, bugün (17 Ekim Çarşamba) konuyla ilgili basına yaptığı açıklamada, Gazze Savaşı’nın ardından toplanan konferanslarda Gazze’ye yardım sözü veren ülkelerden taahhütlerini yerine getirmelerini istedi.
Gazze Şeridi’ne temel ihtiyaç maddelerinin ve inşaat malzemelerinin girmesine izin vermeyen Siyonist işgal yönetiminin ablukanın tek sorumlusu olduğunu söyleyen El-Hudari, “Abluka hâlâ Gazze halkının hayatını olumsuz olarak etkilemeye devam ediyor. Özellikle de altyapı, su, atık su ve elektrikte abluka nedeniyle insanların hayatını olumsuz etkilenen sorunlar yaşanıyor” dedi.
Gazze Şeridi’ndeki içme suyunun yüzde 90’ının içmeye elverişli olmadığını ve deniz suyunun da günlük olarak denize atılan büyük miktardaki atıklar yüzünden kirlendiğini ifade eden El-Hudari, kanalizasyon ve tahliye şebekesinin büyük hasar gördüğünü, en kısa sürede tedbir alınmazsa insanların tahammül edilemez sıkıntılarla karşı karşıya kalabileceğini belirtti.
