FilistinHaberlerOrtadoğu

El-Mervani mescidi büyük bir tehlike içindedir

İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Mescidi Aksa’daki El-Mervani Mescidinin yıkılacağı konusunda Siyonist yetkililerin yaptığı açıklamalara tepki göstererek, mescidin yıkılmasının sonuçlarından işgalcilerin sorumlu olacağını ifade etti. İhsanoğlu “Mescidi Aksa’nın karşı karşıya olduğu tehlikelerin nedeni İsrail’in altında sürdürdüğü kazı çalışmalarıdır” dedi.

İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreteri İhsanoğlu yaptığı açıklamada İslam ülkeleri liderlerini işgalcilerin tecavüzlerine dur demeye çağırarak şunları ifade etti: “Mescidi Aksa ile ilgili Kudüs’te yayınlanan raporlar, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescidi Aksa’nın büyük bir tehlike içinde olduğunu gösteriyor. İslam Konferansı Örgütü Mescidi Aksa’yı kırmızıçizgi kabul ediyor. İslam ümmeti de onu korumaktan asla geri durmayacak. Ona dokunmak İsrail’in katlanmak zorunda kalacağı sonuçlar doğuracaktır.”

Uluslararası kanunlara aykırı bir şekilde Mescidi Aksa’nın altında kazıların yapılmasını kınayan İhsanoğlu, başta UNESCO olmak üzere kurum ve kuruluşlarıyla Birleşmiş Milletlerin Mescidi Aksa’yı korumak için harekete geçmesini ve daha önce aldığı kararları da hayata geçirmesini istedi.

Başa dön tuşu
Bugün 18 Ağustos 2026 (30) içerik yüklenmiştir.