
Yemen Ensarullah Sözcüsü, Arabistan liderliğindeki Suudi koalisyonun isminin BM’nin kara listesine geçmesine gösterdiği tepkide, Yemen halkının dünyanın en tehlikeli koalisyonuyla mücadele ettiklerini belirtti.
Yemen el-Mesire’nin verdiği haberde, Muhammed Abdusselam dün akşam yaptığı açıklamada Yemen halkının dünyanın şer güçlerinin de üyesi olduğu en tehlikeli koalisyonla mücadelede ısrarlı olduklarını, bunun tüm bölge için olumlu etkileri olacağını belirtti.
Abdusselam açıklamasında, bölge ve dünyanın Yemen halkına minnettar olduklarını, zira onları şer ekseni Suudi-Siyonist ve ABD koalisyonundan uzak tuttuklarını kaydetti.
BM Teşkilatı yayınladığı raporda, Suudi koalisyonun çatışma bölgelerinde çocuk haklarını ihlal ettiğini belirtti. Raporda ayrıca, Suudilerin hava saldırılarında 1300 Yemen’li çocuğun ölmesi ve yaralanmasına dikkat çekildi.
Bu raporda Suudi koalisyonun Yemen’deki 368 çocuğun ölmesinin sorumlusu olduğu belirtildi.