FilistinHaberlerOrtadoğu

Esir Hıdır Adnan’a Destek İçin Ofer Cezaevi Önünde Eylem Çağrısı Yapıldı.

Filistinli aktivistler, İslami Cihad Hareketi liderlerinden Hıdır Adnan’ın yarın (30 Ocak Pazartesi) Ramallah yakınlarındaki Ofer Cezaevi’nde mahkemeye çıkarılacağını bildirdi.

Bu arada esir Adnan’ın 42 gün önce başladığı açlık grevini sürdürdüğü ve sağlık durumunun kötüye gittiği belirtildi.

İslami Cihad Hareketi Lideri Hıdır Adnan’a Destek Veren Kurumlar ve Merkezler Platformu, yayınladığı bildiride, esir Hıdır Adnan’a destek için Ramallah yakınlarındaki Ofer Cezaevi önünde toplanma çağrısında bulunarak İslami Cihad liderinin işgal zindanlarında yatan yüzlerce Filistinli esirin davasını temsil ettiğini söyledi.

Bildiride ayrıca, basın yayın organlarından İslami Cihad liderinin mahkemesinin takip edilmesi istenerek, Şeyh Hıdır Adnan’ın “Onurum yemeden ve içmeden daha değerli” diyerek mücadelesini sürdürdüğü ifade edildi.

Platformu oluşturan kurumlar, uluslararası kuruluşlara ve insan hakları örgütlerine seslenerek, Şeyh Hıdır Adnan’ın maruz kaldığı ihlallere karşı açık bir şekilde tavır almalarını istedi.

Siyonist işgal güçleri, İslami Cihad liderlerinden Şeyh Hıdır Adnan’ı 17 Aralık’ta gözaltına almıştı.

Başa dön tuşu
Bugün 23 Haziran 2026 (24) içerik yüklenmiştir.