
Filistin Ulusal Girişimi Hareketi Genel Sekreteri milletvekili Dr. Mustafa El-Bergusi, bugünün bütün katmanlarıyla Filistin halkı için büyük bir gün, işgal rejimi için de hezimet günü olduğunu belirterek, esirlerle esir ailelerini tebrik ettiklerini söyledi.
Dün duyurulan esir takası anlaşmasının ardından bugün (12 Ekim Çarşamba) bir açıklama yapan El-Bergusi “bin küsur esiri özgürleştirecek bu anlaşma geri kalan esirlerin özgürlük yolunu da açmış olacak. Diğer esirler de zindan kapılarının kendilerine tamamıyla kapatılmadığını er veya geç çıkacaklarını anladıklarından fazlasıyla moral bulacak” dedi.
Bu anlaşmanın Filistin direnişi için de doping olacağını belirten El-Bergusi sözlerini şöyle sürdürdü: “Güçle alınan ancak güçle verilir. Direniş sadece esirlerin değil, Filistin halkının özgürlüğünü de gerçekleştirebilecek güce sahip olduğunu gösterdi.”
