
Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, Pakistan’ın teröre karşı yürüttüğü faaliyetleri takdir ederken, “Bununla birlikte, bu operasyonlar istenmeyen şekilde de olsa, söz konusu terör örgütlerinin faaliyetlerinin bizim topraklarımıza kaymasına neden oldu” dedi.
Gani, Asya’nın Kalbi-İstanbul Süreci Beşinci Bakanlar Konferansı’nda yaptığı konuşmada, mülteci konusunun Pakistan ve Afganistan için ortak bir sorun teşkil ettiğini belirterek, Pakistan halkına, milyonlarca Afgan mülteciye ev sahipliği yaptıkları için teşekkür etti.
Bölge sorunlarının ana kaynağını bölgesel ve uluslararası terör gruplarının oluşturduğuna değinen Gani, Pakistan’ın bu örgütlere karşı yürüttüğü faaliyetleri takdir etti. Gani, “Bununla birlikte, bu operasyonlar istenmeyen şekilde de olsa, söz konusu terör örgütlerinin faaliyetlerinin bizim topraklarımıza kaymasına neden oldu” diye konuştu.
Gani ayrıca, yoksulluğun ülkesinin en önemli sorunlarından biri olduğuna işaret ederek, “Yoksullukla mücadele, ana hedeflerimizden biri. Bölgesel işbirliğinin buna katkı sağlayacağına inanıyorum” ifadesini kullandı.