
Aylar süren açlık grevi eyleminden sonra Gazze’ye uzaklaştırılmak şartıyla serbest bırakılan Filistinli esir Eymen Eş-Şeravine, işgal yönetiminin kendisini açlık grevinden vazgeçirmek için başvurduğu tüm girişimlerin başarısızlıkla sonuçlandığını söyledi.
Eymen Eş-Şeravine, işgal yönetimiyle yapılan anlaşma sonucu 10 yıl süreyle Gazze Şeridi’nde kalması şartıyla geçen Pazar günü serbest bırakılmış ve aynı gün Gazze’ye ulaşmıştı.
Dün akşam (19 Mart Salı) verdiği röportajda işgal yönetiminin açlık grevi eylemini bırakmasını sağlamak için kendisiyle uzun görüşmeler gerçekleştirdiğini söyleyen Eş-Şeravine, serbest bırakılması karşılığında öne sürülen şartların karmaşık ve ağır olduğunu, bu nedenle her seferinde önerilerini reddettiğini belirtti.
İşgal güçleri, Gilad Şalit’e karşılık Filistinli esirlerin serbest bırakıldığı esir takası anlaşmasıyla özgürlüğüne kavuşan Eymen Eş-Şeravine’yi birkaç gün sonra yeniden gözaltına almış ve hakkında verilen 28 yıl mahkumiyet cezasını tamamlamasını istemiş, bunun üzerine Eş-Şeravine karara itiraz ederek açlık grevine başlamıştı.
İşgal yönetiminin açlık grevi eyleminden vazgeçirmek için her türlü baskıyı uyguladığını söyleyen Eş-Şeravine, Filistinli esirleri özgürlüklerine kavuşturmanın tek yolunun direniş ve işgal askeri kaçırmak olduğunu belirtti.
