
İslamî Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Mahmud Ez-Zehhar, Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi’nin kendisine bağlı birimlerle Filistinlilerin Batı Yaka’da işgale karşı intifada başlatmalarını engellemek için çaba harcadığını söyledi.
Gazze’nin batısında yer alan Eş-Şati Mülteci Kampı’nda Yenilmiş Ekin Savaşı’nda şehit olan El-Kassam Tugayları’na mensup mücahitler için yapılan taziye etkinliğine katılan Hamas lideri Ez-Zehhar, yeniden imar konusunda hareketin halkını yalnız bırakmayacağını ve bazılarının şantaj yapmaya kalkışması durumunda direnişin hakem olacağını ifade etti.
Mahmud Abbas’ın Hamas’a saldırmasını kınayan Ez-Zehhar, Abbas’ın bu açıklama ve tutumuyla halkın dikkatini şu anda kutsal mekanlara verilen destekten ve işgale karşı yapılan direnişten başka yöne çevirmek istediğini söyledi.
Mahmud Ez-Zehhar yaptığı açıklamada ayrıca, “Abbas gerçek bir çıkmaza girmiş durumda. Siyaset ve gidişatındaki başarısızlığın krizini yaşıyor. Birleşmiş Milletler’deki başarısızlığı ve Yahudi yerleşim birimi inşasını durduramaması kriz yaşamasına neden oluyor. Abbas başarısızlığını örtme çabasında” dedi.
