
İran ordusunun Hatemulenbiya hava savunma karargâhı komutanı, Amerika’nın radara yakalanmayan F-22 tipi savaş uçaklarının bölgeye yerleşmesi planına tepki göstererek bölge dışı güçlerin daha önce müdahalelerinin sonuçlarına tanık olduklarını söyledi.
Tuğgeneral Ferzad ismaili yaptığı açıklamada Hatemulenbiya karargâhı dâhil silahlı kuvvetler uzmanlarının potansiyel ve yeteneklerine değinerek bölge dışı güçlerin birkaç ay önce Amerika son derece modern RQ 170 tipi radara yakalanmayan casusluk uçağının ne duruma düştüğünü gördüklerini söyledi.
İsmaili, Hatemulenbiya karargâhında ülke üniversiteleri ve savunma sanayi yardımlarıyla çeşitli uçakları tespit edecek kabiliyetteki radarlar tasarlanıp yapıldığını söyledi.
İsmaili Siyonist rejimin İran aleyhindeki tehditleri hususunda bu rejimin İran’daki bir eyalet kadar olmadığı halde böylesi tehditler savurduğunu belirtti.
Kudüs’ü işgal eden rejimin tehditleri dâhil İran aleyhindeki tehditlerin değersiz olduğunu dile getiren İsmaili, ırkçı rejim İsrail’in Filistin halkına yönelik tehditlerinin bile sonuca varmadığını söyledi.
