
El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Müessesesi, “Heykel Dağı Örgütleri Konseyi” adı altında bir araya gelen fanatik Yahudi cemaatlerinin gelecek hafta Çarşamba gecesi El-Esbat Kapısı’ndan Mescid-i Aksa’ya baskın çağrısında bulunduğunu söyledi.
Baskının Kudüs’ün tamamının ve Mescid-i Aksa’nın işgalinin 46. yıldönümüne denk geldiğini belirten El-Aksa Müessesesi, Yahudilerin söz konusu günü “Kudüs’ün Birleşme Günü” olarak kutladıklarını ifade etti.
Konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Mescid-i Aksa’ya yapılacak baskın konusunda uyarıda bulunan El-Aksa Müessesesi, fanatik Yahudi cemaatlerinin baskın için El-Esbat Kapısı’nı seçmelerinin Mescid-i Aksa’da emrivaki bir durum oluşturma planlarının bir parçası olduğunu söyledi.
El-Aksa Müessesesi, Mescid-i Aksa’ya düzenlenen baskınlara karşı koymanın ve Mescid-i Aksa’nın saygınlığını korumanın ümmetin görevi olduğuna dikkat çekti.
Fanatik Yahudilere ait internet sitelerinde yayınlanan ilanlarda gelecek Çarşamba günü “Telletu’z-Zahira” bölgesinde toplanılarak Eski Belde’ye doğru yürüyüş yapılacağı, daha sonra El-Esbat Kapısı dışında yeniden toplanılarak ayin yapılacağı ve ardından 1967’de “Paraşütçüler” birliği askerlerinin girdiği gibi El-Esbat Kapısı’ndan Mescid-i Aksa’ya girileceği belirtiliyor.
