HaberlerİranOrtadoğu

Fars Körfezi Yıldızı rafinerii yaptırımlara rağmen inşa edildi

Hatem-ul Enbiya -s- Karargahı Komutanı General İbadullah Abdullahi, Fars Körfezi Yıldızı rafinerii yaptırımların altında inşa edildiğini belirtti.

Fars Körfezi Yıldızı rafineriinin birinci ünitesinin açılışı hakkında bir açıklama yapan Abdullahi, bu proje dünyanın doğalgaz yan ürünlerini rafine eden en büyük proje olduğunu belirtti.

Abdullahi, İran yaptırım şartları altında bu projeyi tamamlayarak benzin üretiminde kendine yeter hale gelme doğrultusunda dev bir adım attığını, ki bu da düşmanın kalbine saplanan bir ok gibi olduğunu vurguladı.

Abdullahi, projenin tüm yürütme çalışmaları İranlı uzmanlarca gerçekleştirildiğini, teçhizatın %70 kadarı İranlı firmalardan karşılandığını, projenin ilk ünitesi %83 yerli imkanlarla tamamlanarak hizmete girdiğini kaydetti.

Başa dön tuşu
Bugün 20 Haziran 2026 (18) içerik yüklenmiştir.