
Fas’ın Vecde kentinde, Jerada ve Huseyme kentlerindeki gösterilerde gözaltına alınan aktivistlerin serbest bırakılması talebiyle yürüyüş düzenlendi.
Vecde kentinde toplanan göstericiler, toplumsal adalet, istihdam, yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve gösterilere katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan aktivistlerin serbest bırakılması talebinde bulundu.
Muhalif sol partiler, Fas Eğitim Sendikası, Demokratik İşçi Konfederasyonu ve Fas İnsan Hakları Derneğinin de katıldığı gösteride, ilgili kurum ve kuruluşlara halkın meşru taleplerine kulak vermesi çağrısı yapıldı.
Fas polisi geçen aylarda Jerada ve Huseyme kentlerinde gösteri düzenleyenlere müdahale etmiş ve bazı göstericileri gözaltına almıştı.
