FilistinHaberlerOrtadoğu

Fetih yönetimi HAMAS üyelerinin işlerine son veriyor

Batı Yaka’daki güvenilir kaynaklar, Ramallah yönetiminin siyasi görüşlerinden dolayı Batı Yaka’da bay ve bayan öğretmenlere karşı kıyımını sürdürdüğünü belirtti.

Kaynaklar dün (14 Mayıs Cuma) yaptıkları açıklamada, Selam Feyyad’ın başkanlık ettiği Fetih yönetiminin son günlerde birçok öğretmeni görevden attığını ifade etti.

Fetih yönetiminin siyasi görüşleri nedeniyle görevden aldığı öğretmenlerden bazılarının ismini veren kaynaklar, Fadıl Kız Lisesi’nde görev yapan Şadiye Meyadime ile Muhammed Ebu Reyde’nin kurbanlardan sadece ikisi olduğunu belirtti.

Kaynaklar, öğretmenlerin Abbas milislerinden sabıka kaydıyla ilgili belge almalarına rağmen görevden alınmalarının bu güçlerin büyük bir kargaşa içinde olduklarını ve ne yaptıklarını bilmediklerini gösterdiğini ifade etti.

Fetih’e mensup kişiler de Hamas’a mensup veya Hamas’a sempatisi olan memurları ispiyon edip onların görevden alınmalarını sağlamaya çalışıyorlar.

Başa dön tuşu
Bugün 06 Ağustos 2026 (39) içerik yüklenmiştir.