AfrikaFilistinHaberlerOrtadoğu

Fevzi Burhum: Mısır hükümeti Filistinlileri iç krizlerine çekmek istiyor

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Fevzi Burhum, Mısır’daki hükümetin Hamas’a karşı yaptığı saldırı ve uyarıların, kendisiyle ülkesinin yaşadığı krizleri Filistinlilere ve özellikle Hamas Hareketi’ne taşıma çabasından başka bir şey olmadığını söyledi.

Mısır hükümetinin yaptığı yersiz suçlamalar üzerine bir açıklama yapan Burhum, Hamas’ın dün olduğu gibi bugün de Mısır’ın içişlerine karışmadığını, birinci düşmanları olan işgal rejimiyle uğraştıklarını, dolayısıyla kendilerini bundan çevirecek, başka şeylerle meşgul edecek tahrik, suçlama ve dürtülerle asla kendilerini akıma kaptırmayacaklarını ifade etti.

Mısır hükümetiyle Mısır basınına çağrıda bulunan Burhum, Filistinlileri Mısır ve Sina olaylarıyla ilişkilendirmekten artık vazgeçmelerini istedi.

Mısır hükümeti, ordunun Hamas’ın Mısır ordusuna ait önemli bir güvenlik noktasına yapmayı düşündüğü bir eylemi engellediğini iddia etmişti.

Başa dön tuşu
Bugün 06 Ekim 2026 (63) içerik yüklenmiştir.