FilistinHaberlerOrtadoğu

Filistin başbakanı danışmanı: Gücümüzü İmam Ali Hamaney’e borçluyuz

Seçimle işbaşına gelmiş Filistin başbakanı danışmanı, Filistin halk direnişinin kudretini Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney ve İran halkından aldığını bildirdi.

Seçimle işbaşına gelmiş Filistin başbakanı İsmail Heniyye’nin danışmanı “Muhammed Askul” İran’ın Lübnan büyük elçisi Gazerfer Rüknabadi ile görüşmesinde, siyonist İsrail rejimi yetkilelerinin, direniş tarafından en ufak bir tehdit karşısında bile siyonist topluluk tarafından ağır baskı altına alındıklarını hatırlatarak, “Biz direnişin bu iktidar ve gücünü Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney ve İran halkına borçluyuz” dedi.

İran’ın tutumunu takdir eden Muhammed Askul, hiçbir ülkenin İran İslam Cumhuriyeti kadar Filistin halkını desteklemediğini ve yıllardır baskı ve kuşatım altında olan Gazze şeridi mazlum halkının Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney ve İran halkının muhabbet ve desteğini asla unutmayacağını söyledi.

İran İslam Cumhuriyeti’nin Lübnan büyük elçisi Gazenfer Rüknabadi ise İran İslam Cumhuriyetinin Filistin davası ve İslam ümmeti meselesine olan ilgi ve desteğini hatırlatarak, Filistin davasına olan destek ve himaye ile tescillenen İran İslam cumhuriyetinin hak ve adalet uğrundaki girişimlerinin dini ve şer’i bir farıza olduğunu söyledi.

Başa dön tuşu
Bugün 29 Eylül 2026 (50) içerik yüklenmiştir.