
Filistin Başbakanı İsmail Heniyye’nin siyasi danışmanı Dr. Yusuf Rezka, Heniyye’nin ikinci Arap ve İslam ülkeleri turunda gerçekleştireceği görüşmelerde çeşitli konuların ele alınacağını bildirdi.
Heniyye’nin Gazze Şeridi’nden Mısır’ın El-Ariş Havaalanı’na ve oradan da yarın Katar Emiri ile görüşmek üzere özel bir uçakla Doha’ya gittiği kaydedildi.
Bugün (30 Ocak Pazartesi) konuyla ilgili açıklamada bulunan Rezka, Heniyye’nin ziyaretlerinin Katar ile başlayacağını ve Doha’daki görüşmelerde Filistin’in tamamını ilgilendiren konuların görüşüleceğini, Kudüs, Yahudi yerleşim birimi inşası, Yahudileştirme faaliyetleri ve milletvekillerinin hedef alınması konularının ele alınacağını söyledi.
Heniyye’nin gezisinin resmi bir gezi olduğunu ve Başbakan sıfatıyla tüm Filistinlileri ilgilendiren konuları görüşeceğini belirten Rezka, Doha’da sosyal ve ekonomik konuların ele alınacağını ve Katar Emiri’nin Gazze’de yaptırmayı vaat ettiği spor kentinin gündeme getirileceğini ifade ederek, bu tür projelerin hayata geçirilmesi için şartların şuanda uygun olduğunu bildirdi.
Heniyye’ye ziyaretlerinde siyasi danışmanı Yusuf Rezka ile birlikte İskan Bakanı Yusuf El-Mensi, hükümet sözcüsü Tahir En-Nunu, esir takası anlaşmasıyla serbest kalan Yahya Es-Sinvar ve Ruhi Müştehi’nin eşlik ettiği belirtildi.
