
Filistin Meclisindeki Değişim ve Islah Grubu Genel Sekreteri milletvekili Muşir el-Mısri, Arapların Abbas ve takımının düşmanla görüşmelerde bulunmasına kılıf bulmalarının Filistin davasını baş aşağı etme anlamına geldiği gibi Abbas ile takımının da artık iflas ettiklerinin göstergesi olduğunu söyledi.
Yetkileri olmadığı halde Arapların Abbas takımına düşmanla görüşmelerde bulunma işini tevdi etmesi üzerine Muşir el-Mısri bugün (04 Mart Perşembe) yazılı bir açıklama yaptı. El-Mısri şunları ifade etti: “Siyonist işgal yönetimi öne sürdüğü şartlardan taviz vermezken, yerleşim birimlerinin inşaatından geri adım atmazken ve Kudüs şehrini Yahudileştirme çabalarını sürdürürken; Filistin tarafının görüşmelere başlamayı kabul etmesi geri adım attığının göstergesidir. Bu adım Filistin davası için büyük bir tehlike arz ediyor. İşi daha da vahim kılan, Arapların Abbas’a bu işi vererek ona siyasi bir kılıf bulmalarıdır.”
Mısri sözlerini şöyle sürdürdü: “18 yıldır devam eden süreç düşmanla yapılan görüşmelerin Filistin halkı, davası ve toprağı için bir anlam ifade etmediğini ispat etmiştir. Filistin davasıyla oynamayı bırakın. Filistin halkıyla onun şimdiye kadar ortaya koyduğu fedakârlıkla alay etmekten, hafife almaktan ve görmezden gelmekten artık vazgeçin.”
