
Gazze Şeridi’nde İsmail Heniyye başkanlığındaki Filistin Hükümeti, Gazze Şeridi’nde huzur ve güvenliğin sağlanmasından sorumlu olduğunu belirterek, Siyonist işgal güçlerini kasıtlı olarak gerginliği tırmandırmakla suçladı.
Filistin Dışişleri ve Planlama Bakanlığı dün akşam (16 Ağustos Salı) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Bildiride, Filistinli grupların ortak tavrıyla Gazze Şeridi’nde sükunet ve güvenliğin sağlanması için gözle görülür çabaların sarf edildiği, fakat Siyonist güçlerin arkası kesilmeyen saldırılarının işgalcinin sükunet ve güvenlik istemediğini gösterdiği ifade edildi.
Siyonist işgal güçlerinin süren saldırılarının ortamın yeniden gerilmesine ve gerginliğin yükselmesine yol açacağına işaret eden Filistin Dışişleri Bakanlığı, uluslararası topluma ve özellikle de Birleşmiş Milletler’e çağrıda bulunarak Gazze Şeridi’ne düzenlenen saldırıların durdurulması için müdahale etmelerini istedi.
Öte yandan, Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, memurların maaşlarını temin etmenin hükümetin görevi olduğunu ve hükümetin de bu görevi yerine getireceğini söyledi.
Heniyye, dün akşam konuyla ilgili kısa bir açıklama yayınladı.Açıklamada, maaşların bayramdan önce ödeneceği ve maaş krizi olmayacağı bildirildi.
