
Gazze Şeridi’ni ziyaret etmekte olan Filistinli ünlü yazar Dr. İbrahim Hammami, Filistin medyasından Batı’ya yönelik yayınlarında hukuki ve insani yöne vurgu yapmasını ve uluslararası kararlardan emsaller getirmesini istedi.
Hammami, bugün (1 Mart Perşembe) Gazze’de hükümet tarafından düzenlenen toplantıda Filistinli gazetecilerle ve uzmanlarla buluştu.
Gazze’deki medya organlarının Batı insanına en doğru şekilde nasıl hitap edebileceğini ve Filistin halkının çektiği sıkıntıları Batı kamuoyuna nasıl aktarabileceğini anlatan Hammami, Filistin medyasının Batı ülkelerinde Siyonist işgal medyasıyla mücadele edebilme yollarına değindi.
Batı’ya hitap ederken tepkilerle yetinilmemesi gerektiğine dikkat çeken Hammami, Avrupa ülkelerinin Filistin davasına olan ilgisine ve bu ilginin gün geçtikçe daha da yaygınlaştığına işaret etti.
Medya organlarının, internetin ve yeni medyanın önemini anlatan Hammami, Filistin’le ilgili davalar hakkında Batı medyasında yayınlananların iyi takip edilmesi ve Filistin davasına hizmet edecek makale ve haberlerin tercüme edilerek yayınlanmasını önerdi.
Filistinli ünlü yazar, Filistin dahilinde ve haricinde yaşayan tüm Filistinlilerin birbirleriyle iletişim içinde olmalarının önemine işaret ederek, Filistin davası aleyhindeki çalışmalarla mücadele için güç birliği yapılması gerektiğini söyledi.
