FilistinHaberlerİranOrtadoğu

Filistin meselesi İslam dünyasının yanısıra bütün dünyanın asıl meselesidir

İslam İnkılabı kurucusu rahmetli İmam Humeyni’nin sözlerine atıfta bulunan İran İslami Şura Meclisi Başkanı, Filistin meselesinin İslam dünyasının yanısıra bütün dünyanın asıl meselesi olduğunu ifade ederek, Filistin meselesinin “hak ve batıl”ın bariz örneği olduğun söyledi.

Siyonist rejimi tarafından serbest bırakılan bir grup Filistinliyi kabul eden İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, Siyonsit rejiminin tarihi çağdaş tarihten daha kara olduğunu ifade etti.

Mazlum Filistin halkının haklı mücadelesini takdir eden Laricani, uzlaşmanın Filistin halkı için hiçbir getirisi olmadığını konuşmasına ekledi.

İslami Şura Meclisi Başkanı, mazlum Filistin halkının hukukuna ve de işgal altındaki toprakların serbest bırakılmasına destek vermenin özgürlük yanlısı olanların görevi olduğunu belirterek, İran İslam Cumhuriyeti’nin temel politikasının mazlum Filistin halkına tüm alanlarda destek vermek olduğunu ve bu yönden yardımlarından eskik kalmayacğını dile getirdi.

Ali Laricani, bölge ülkelerdeki İslami uyanışın mazlum Filistin halıkının hukunu savunmak için iyi bir fırsat olduğunu kaydetti.

Başa dön tuşu
Bugün 07 Ekim 2026 (12) içerik yüklenmiştir.