FilistinHaberlerOrtadoğu

Filistin milletvekili Hatem Kafişe 125 ayı zindanda idari cezalarla geçirdi

“Ahrar” Esir Araştırmaları ve İnsanları Hakları Merkezi, hâlâ işgal rejimi İsrail zindanlarında bulunan El-Halil milletvekili Hatem Kafişe’nin değişik dönemlerde aldığı idari cezalarla toplam 125 ayı zindanda geçirdiğini belirtti.

Ahrar Merkezi Müdür Fuad El-Hafeş yaptığı açıklamada, milletvekili Kafişe’nin en son gözaltına alınmadan önce 8 kez işgal güçleri tarafından tutuklandığını, serbest bırakıldıktan kısa bir süre sonra yeniden tutuklanıp idari cezalara çarptırıldığını söyledi.

Kafişe’nin diğer vekiller gibi tek suçunun Hamas’a mensup olmak olduğunu belirten El-Hafeş, işgal rejiminin vekilleri halktan uzaklaştırmak ve Filistin davasını gündeme getirmelerini önlemek için gözaltına aldığını kaydetti.

Şu anda işgal rejimi İsrail zindanlarında bir bakan ve 14 vekil var. Bunlardan 10’u idari hapis cezalarıyla cezaevinde tutuluyor.

Başa dön tuşu
Bugün 07 Ekim 2026 (12) içerik yüklenmiştir.