FilistinHaberlerOrtadoğu

Filistin milletvekillerinin sınır dışı edilmesi Filistin halkına hakarettir

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı Musa Ebu Merzuk, Bulgar hükümetinin Sofya’yı ziyaret etmekte olan Hamas milletvekillerini sınır dışı etmesini kınayarak, yapılanın Filistin halkına hakaret olduğunu ve özür dilenmesi gerektiğini ifade etti.

Ebu Merzuk, yaptığı açıklamada, milletvekilleri Salah El-Berdevil, Müşir El-Mısri ve İsmail El-Eşkar’ın Filistin halkının temsilcileri olduğunu belirterek, Hamas heyetinin Bulgaristan’a resmi yollardan girdiğine dikkat çekti.

Milletvekillerine yapılan uygulamanın Filistin halkına ve temsilcilerine yakışmayacak barbarca bir uygulama olduğunu ifade eden Ebu Merzuk, “Şayet heyetin ziyareti sona erdirilmek isteniyor idiyse bu çok daha medeni bir şekilde yapılabilirdi” dedi. Ebu Merzuk, Bulgaristan’ın kendisine uygulanan baskılara boyun eğmesinin hiçbir gerekçesi olamayacağını ifade etti.

Bulgaristan hükümetinin Filistin halkından ve milletvekillerinden özür dilemesi gerektiğinin altını çizen Ebu Merzuk, Filistinlileri de Filistin halkına ve temsilcilerine yapılan hakaret karşısında sessiz kalmamaya davet etti. Hamas lideri, Filistin Özerk Yönetimi’nden de olayı kınamasını istedi.

Başa dön tuşu
Bugün 15 Ekim 2026 (13) içerik yüklenmiştir.