
Terör rejimi İsrail’in Celbu hapishanesinden tutukluların Celme sorgu merkezine nakledilmesinin ardından Filistinliler ile Siyonist güçler arasında şiddetli çatışma çıktı.
El’Alem’e göre, Filistinliler dün gece sorgu merkezi çevresinde toplandı ve Zekeriya el-Zubeydi’nin ırkçı İsrail’in Celbe sorgu merkezine nakledilmesinin ardından Siyonist güçlerle Filistinliler arasında çatışma çıktı.
Celbu hapishanesinden kaçan ve yeniden tutuklanan diğer üç mahkum da aynı sorgu merkezine nakledildi.
Bu arada Filistin Kızılayı, Salı akşamı Nablus’un güneyindeki Hawara kontrol noktasında Filistinliler ve İsrailli işgalcilerle çıkan çatışmalarda 22 kişinin yaralandığını duyurdu.
Filistinli Esirler Kulübü Pazartesi akşamı, Uluslararası Kızılhaç Komitesi ve tüm insan hakları kuruluşlarına, Siyonist rejim tarafından yeniden tutuklanan “Özgürlük Tüneli” mahkumlarının kaderini belirlemek için derhal harekete geçmeye çağıran bir bildiri yayınladı.
Filistinli Esirler Kulübü, Siyonist rejimin esirlere işkence etme konusunda kara bir karnesinin olduğunu ve mahkemelerinin de kararlarıyla işkence süresini ve kapsamını uzatmaya yardımcı olduğunu vurguladı.
Bu arada Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre El-Celme kontrol noktasında Filistinli direnişçiler işgal güçlerine ateş etti. Bazı direnişçiler de boru dirseklerinden elde edilen el yapımı patlayıcılar attılar.
Cenin’in güneyindeki Ya’bed kasabasının yakınında bulunan Dutan Kulesi kontrol noktasında da direnişçiler işgal güçlerinin üzerine patlayıcı boru dirsekleri attılar. Burada kontrol noktasında toplanan işgalci askerlerle Filistinli direnişçiler arasında çatışmalar meydana geldi.
İşgal güçleri gerek El-Celme civarında ve gerekse Ya’bed’de evlere baskınlar düzenleyerek geniş çaplı aramalar yaptılar. İşgalcilerin Celbu Hapishanesi’nden kaçmış olan ve henüz ele geçirilemeyen son iki esiri bulma amacıyla bu aramaları yaptıkları ifade edildi.
Ramallah’ta özgürleştirilmiş eski esirlerden Hamdi Hasaneyn Ramane evine baskın düzenlenerek tutuklandı.