FilistinHaberlerOrtadoğu

Filistin Yönetimi Güvenlik Birimleri Bir Kişiyi Gözaltına Aldı

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik birimleri Batı Yaka’da bir kişiyi gözaltına aldı ve bir kişiyi de ifade vermeye çağırdı.

Batı Yaka güvenlik birimlerinin birçok kişiyi de hukuki hiçbir gerekçe olmadan keyfi olarak gözaltında tutmaya devam ettiği bildirildi.

Filistin Yönetimi güvenlik birimleri Ramallah’ta Mescid-i Aksa Cuma hatiplerinden Şeyh Nur Er-Recebi’yi gözaltına aldı.

Kalkiliya vilayetinde ise Koruyucu Güvenlik birimi, eski esirlerden Usame En-Nebrısi’yi ikinci kez ifade vermeye çağırdı.

İki gün içinde ikinci kez ifade vermeye çağrılan Usame En-Nebrısi’nin işgal zindanlarında toplam 14 yıl yattığı ve siyasi nedenlerle Filistin Yönetimi güvenlik birimlerince daha önce de birkaç kez gözaltına alındığı ifade edildi.

Bu arada Tulkerem vilayeti sakinlerinden mühendis Abdurrahim Es-Saidi ve mühendis Ala El-A’rac’ın haklarında verilen serbest bırakılma kararına rağmen gözaltında tutulmalarını protesto ederek yedi gün önce başladıkları açlık grevini sürdürdükleri, her ikisinin de dört aydır hiçbir hukuki gerekçe olmadan gözaltında tutulduğu bildirildi.

Başa dön tuşu
Bugün 05 Ekim 2026 (14) içerik yüklenmiştir.