FilistinHaberlerOrtadoğu

Filistin Yönetimi Güvenlik Birimleri El-Halil’de Gazeteciyi Gözaltına Aldı

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik birimleri Batı Yaka’da Filistinli gazetecilere ve genel özgürlüklere yönelik baskılarını yoğunlaştırdı.

Batı Yaka güvenlik birimlerinin önceki gün bir gazeteciyi gözaltına aldığı ve bir diğerini de ifade vermeye çağırdığı, üçüncü bir gazetecinin gözaltı süresini uzattığı ve bir başkasının da mahkemesini ertelediği bildirildi.

Umame Enformasyon Merkezi, Genel İstihbarat biriminin El-Halil’de Özgürlük Minberi Radyosu’nda çalışan gazeteci Muhammed Said Ebu Cahişe’yi ifade vermeye gittiği sırada gözaltına aldığını ve bir süre sonra serbest bıraktığını söyledi.

El-Halil’de ayrıca Koruyucu Güvenlik biriminin Filistin Yönetimi’ne ve başkanına hakaret etmekle suçlanan gazeteci Nidal En-Netişe’nin gözaltı süresini 48 saat uzattığı bildirildi.

Aynı birimin Kalkiliya’da da Anadolu Ajansı muhabiri Kays Ebu Semra’yı ifade vermeye çağırdığı ve Filistinli gazetecinin ifade vermeye gitmeyi reddettiği belirtildi.

Öte yandan, Nablus’taki Sulh Mahkemesi’nin El-Aksa televizyonu muhabiri Tarık Ebu Zeyd’in duruşmasını Aralık ayına ertelediği ifade edildi.

Başa dön tuşu
Bugün 06 Ekim 2026 (63) içerik yüklenmiştir.