FilistinHaberlerOrtadoğu

Filistin’de el-Halil’den iki milletvekili daha özgürlüğüne kavuştu

Dün Hamas’ın parlamentodaki grubu Islah ve Değişim’in el-Halil vilayeti milletvekillerinden Dr. Hatem Rabah Kafişe ile Dr. Muhammed Mahir Bedr’in serbest bırakılmasından sonra bugün (16 Ağustos Perşembe) de yine aynı grup mensubu el-Halil milletvekillerinden Muhammed Ebu Cahişe ile Azzam Selheb serbest bırakıldı.

Ebu Cahişe ile Selheb’in ailelerinin verdiği bilgilere göre işgal devletinin Yüksek Mahkemesi bu iki milletvekiline yönelik idari hapse son verilmesi için açılan davayı görüşerek, cezalarının uzatılmamasına karar verdi.

İşgal yönetimi Azzam Selheb’i 2 Mart 2011 tarihinde tutuklamış ve hakkında başlatılan idari hapis cezası uygulamasını dört kez uzatmıştı.

Muhammed Ebu Cahişe’yi ise 20 Ağustos 2011 tarihinde tutuklayarak hakkındaki idari hapis uygulamasını birkaç kez uzatarak hapiste tutmuştu.

Başa dön tuşu
Bugün 22 Ağustos 2026 (43) içerik yüklenmiştir.