FilistinHaberlerOrtadoğu

Filistinli esir Samir El-Berk ile Hasan Es-Safedi için işgal yönetimi uyarıldı

Uluslararası Af Örgütü, birkaç aydır açlık grevinde olan ve sağlık durumları gittikçe bozulan Filistinli esir Samir El-Berk ile Hasan Es-Safedi’nin hayatı konusunda işgal yönetimini uyardı.

Af Örgütü, bugün (1 Eylül Cumartesi) yayınladığı basın açıklamasında “El-Berk ve Es-Safedi, sağlık durumlarının bozulması üzerine Er-Ramle revirinden alınıp Asaf Haruvi Tıp Merkezi’ne kaldırıldı” dedi.

22 Mayıs’ta El-Berk’in ardından da Es-Safedi’nin idari hapis cezasıyla cezaevinde tutulmalarını protesto etmek için açlık grevine başladığına dikkat çeken Af Örgütü, açlık grevi nedeniyle ciddi sıkıntılar çeken iki Filistinli esire işgal yönetiminin gereken tıbbi müdahalede bulunmadığını ifade etti.

Af Örgütü yayınladığı açıklamada iki esirin geçen ay cezaevlerinin değiştirilmesine karşı çıkmaları nedeniyle gardiyanların saldırısına uğradıklarını ve gardiyanlarla özel cezaevi birliğinin kendilerini acımasızca dövdüğünü kaydetti.

Başa dön tuşu
Bugün 29 Eylül 2026 (50) içerik yüklenmiştir.