FilistinHaberlerOrtadoğu

Filistinli gençler El-Halil’de Ulusal Birlik Tugayları kurulduğunu açıkladı

İşgal altındaki Batı Yaka’nın El-Halil vilayetinde bir grup Filistinli genç, işgal altındaki Filistin topraklarında üçüncü intifadayı başlatmak için “Ulusal Birlik Tugayları”nı kurduklarını ilan etti.

Siyonist işgal televizyonu 10. kanalında yayınlanan haberde, yüzleri örtülü sekiz Filistinli genç Ulusal Birlik Tugayları’nın kurulduğunu ve komutanlıklarına Fetih, Hamas, İslami Cihad ve Filistin Kurtuluş Halk Cephesi üyelerinin getirildiğini açıkladı.

Ürdün nehrinden Akdeniz’e kadar tarihi Filistin topraklarının tek bir karışından dahi taviz vermeyeceklerini bildiren Filistinli gençler, Ulusal Birlik Tugayları’nın kuruluşunun üçüncü intifadanın kıvılcımı olduğunu ve El-Halil’de parlayan bu kıvılcımın Batı Yaka’nın diğer bölgelerine de yayılacağını söyledi.

Siyonist işgal güçlerini tehdit eden Filistinli gençler, işgal güçlerinin Filistinlileri gözaltına almaya devam etmesi halinde kendilerinin de işgal askeri kaçıracaklarını, bundan sonra işgal güçlerince öldürülen her bir Filistinliye karşılık bir Siyonistin öldürüleceğini belirtti.

Siyonist işgal güçlerine taleplerini de ileten Filistinli gençler, Batı Yaka’daki askeri kontrol noktalarının kaldırılmasını, işgal zindanlarındaki Filistinli esirlerin serbest bırakılmasını ve Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukanın kaldırılmasını istedi.

Başa dön tuşu
Bugün 06 Ekim 2026 (63) içerik yüklenmiştir.