
İslami Direniş Hareketi (Hamas) milletvekili Semira Halayıka, Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi’nin işgalcinin Kudüs’teki ihlallerine karşı ihlalleri müzakere masasına getirmekten başka hiçbir icraatta bulunmadığına dikkat çekti.
Quds Press Haber Ajansı’na konuşan Halayıka, Filistin Yönetimi’nin Kudüs’te yaşananlardan tamamen uzak olduğunu, işgal rejimi eski başbakanı Ehud Olmert’in Kudüs’ün bölünmesi ve bahsettiği değişikliklerle ilgili söylediklerinde yeni bir şey olmadığını ve işgal yönetiminin müzakereler hakkında medyaya konuşmaktan başka bir şey yapmayan Filistin Yönetimi’nin tavrına saygı duymadığını söyledi.
Kudüs’ün bölünmesini ve idaresinin Siyonistlerin kontrolü altında olmasını onaylayanların 20 yıldır hiç bir şey elde edemeyeceğini bildiği halde müzakerelerin gölgesinde yaşayanlar olduğunu ifade eden Halayıka, Kudüs’ten ve Kudüs hakkında işgalciyle müzakereden bahsedenlerin müzakere masasında kentle ilgili herhangi bir şey yapmadıklarını bildirdi.
Filistin Yönetimi’nin kamuoyuna sızan tavizleri verebileceğini belirten ve Abbas’ın tek başına karar aldığına dikkat çeken Filistinli kadın milletvekili, Filistin Yönetimi Başkanı’nın mevcut şartlardan yararlandığını söyledi.
