FilistinHaberlerOrtadoğuSuriye

Filistinliler, sapık tekfircilere karşı Suriye’nin yanında

Filistinli direnişçilerin mücadelesi sonucu Halep’te bulunan Filistin kampı Handarat, teröristlerin işgalinden kurtarıldı.

Uzun süredir yoğun çatışmaların yaşandığı Handarat kampında sona gelindi. Filistinli gönüllülerin kurduğu Kudüs Tugayı, Halep’te bulunan Handarat kampının tamamen kontrol altına alındığını açıkladı.

Handarat kampı, savaştan önce Filistinlilerin yaşadığı, bölgenin en büyük kamplarından birisiydi. Geçen aylarda Mellah çiftliklerini kontrol altına alan Suriye Ordusu ve Kudüs Tugayı, o günden bu yana kampa birçok taarruz düzenlemiş fakat teröristlerin savunmasını aşamamıştı.

Ordu Halep’te yeni bir taarruz başlattı!

Geçtiğimiz ay teröristlerin ele geçirdiği, kısa bir süre sonra ise tekrar ordu kontrolüne giren Ramuse’nin doğusundaki Şeyh Said’de ordu operasyona başladı.Bütün gece topçu ateşi ve savaş uçaklarıyla bölgedeki savunma noktalarını ve tüneller vuruldu.Yoğun bombardımanın ardından sabaha doğru öncü birlikler Şeyh Said’e mahallesine girmeye başladı.

Şeyh Said mahallesindeki operasyonun amacının mahalle içindeki ilk savunma hattının kırılması ve yüksek binaların kontrol altına alınması şeklinde olduğu saha kaynakları tarafından bildirildi.

Başa dön tuşu
Bugün 03 Eylül 2026 (5) içerik yüklenmiştir.