
Fars Körfezi İşbirliği Konseyi (FKİK) dün Suudi Arabistan’da düzenlediği oturumunda İran’ın nükleer yakıt takası ilgili Tahran 3’lü bildirisi ve İran’ın nükleer konusunun diplomatik yollarla çözümlenmesini memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.
Fars Körfezi İşbirliği Konseyi (FKİK) dün akşamüstü Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde Dışişleri Bakanları düzeyinde düzenlediği 115. oturumunda bölgeyle ilgili son gelişmeleri inceledi.
FKİK’nın dünkü oturumunda uluslararası prensiplere bağlı kalınması, mevcut çatışmaların barışçı ve diplomatik yollarla çözüme kavuşturulması ve Ortadoğu bölgesinin toplu imha ve nükleer silahlarından arındırılması gerektiğinin altı çizildi.
Cidde zirvesine katılan FKİK üyesi Dışişleri Bakanları ayrıca, İran’ın nükleer konusunun barışçı ve diplomatik yollarla çözümlendirilmesi ve özellikle de “5+1 Grubu”nu oluşturan 6 ülkenin bu alanda gösterdikleri çabalarını memnuniyetle karşıladıklarını vurguladılar.
FKİK üyesi Dışişleri Bakanları daha sonra Türkiye ve Brezilya’nın barışçı bir çözüm yolunun elde edilmesi yolunda gösterdikleri çabalarını da takdirle karşıladıklarını kaydettiler.
