Foto – İmam Ali Hamaney, İran’ın Azerbaycan eyaleti halkını kabul etti

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney İran milletinin basiret, kararlılık ve zamanında sahnede var olmak suretiyle kesinlikle yenik düşmeyeceği ve 2 Mart 2012 seçimlerinde de bir kez daha bilinçlilik ve zamanında hareket etmeyi bildiğini ispatlayacağını vurguladı.
Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney, İran’ın kuzey batısındaki Azerbaycan eyaleti halkından çeşitli kesimlerle ulema ve yetkililerden oluşan binlerce kişilik kalabalığa hitaben İran halkının bu yıl İslam inkılâbının zafer yıl dönümü merasimine onmilyonlar halinde coşkuyla katılmasına değinerek bu şekilde harikalar yaratmasının bu milletin eşsiz basiret ve zamanlamadaki dakikliğinden kaynaklandığını bildirdi.
Tebriz halkının Şah rejimi aleyhindeki 18 Şubat 1978 deki kıyamının yıl dönümü eşiğinde gerçekleşen bu buluşmada Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney İslam inkılâbındaki önemli olayları ders alınması gereken zirveler ve hedeflere doğru hareketteki temel kriterler olarak niteleyip İran milletinin 11 Şubat günündeki büyük yürüyüşüne değinerek bu yıl herkes açısından önceki yıllara kıyasla halkın daha coşkulu bir şekilde bu merasime katıldığını belirtti.
Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney düşman cephesinin propaganda organlarının dünya Siyonizm’inin yönlendirmeleriyle kapsamlı propagandasına değinerek böylesi sıkı propagandadaki hedefin İran mümin ve cesur milletin inkılâp, İslam ve üstün hedeflerine karşı istek ve iradesini yitirdiği şeklindeki büyük yalanı telkin etmek olduğunu belirtti.
Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney, İran milletinin azimli duruşunu başarının sırrı ve İslam nizamının getirisi olarak niteleyip bir millet, düşmanın sansasyonları karşısında çekinmeden dimdik durabiliyorsa ilim, teknoloji, ekonomi, sosyal meseleler, uluslar arası siyaset alanı ve milletleri etkileme alanında ilerleyip düşünce, slogan ve dinini yayabilme kabiliyetine sahiptir.” Dedi.
Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney ayrıca şöyle devam etti: Yüce Allah’ın lütfü ve İran milletinin kararlı duruşu sayesinde gençlerimizin irade ve azimle İran’ı pekâlâ yapılandırarak İslam dünyası için başarılı, kalkınmış bir model haline getirecekler.
İran İslami şura meclisi dokuzuncu dönem seçimlerine de değinen Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney, İstikbar cephesi, her zamanki kuklaları ve propaganda organlarının meclis seçimlerini sönük bir seçim haline getirme yönünde kapsamlı çalışmalar başlattıkları oysa her kesin şunu bilmesi gerekir ki halkın seçimlere coşkulu katılımının İran’ı ileriye taşıyıp düşmanı komplolarını uygulamakta kararsızlaştırarak geri adım atmaya zorlayacağını belirtti.
