FotoğraflarHaberlerIrakKuzey AmerikaOrtadoğu

Foto – Irak halkı ABD ve işgale karşı yürüyüş yaptı

Irak’ın başkenti Bağdat’ta Sadr taraftarı yüzbinlerce kişi yaşam koşullarının iyileştirilmesi, yolsuzlukla mücadele edilmesi ve genel hizmetlerin iyileştirilmesi talebiyle gösteri düzenledi.

Bağdat’ın doğusunda kalan Sadr semtinde kılınan cuma namazından sonra Mukteda Sadr taraftarı yüzbinlerce kişi, kötü yaşam koşullarını, elektriksizliği, hükümetle yerel yönetimlerin sunduğu kötü hizmetleri protesto etti.

Gösteriye katılan Sadr Hareketi’nin Irak Parlamentosundaki kurmaylarından olan Baha El Araci, bugün düzenledikleri gösterinin siyasi amaç taşımadığını, hükümeti devirme, belirli şahısları ya da partileri hedef almadığını söyledi.

Amaçlarının sadece kötü hizmetleri protesto etmek ve vatandaş için iyi yaşam koşullarının hazırlanmasını talep etmek olduğunu dile getiren Araci, ”Bu gösteride liderimiz Mukteda Sadr’ın talep ettiği 3 şartın yerine getirilmesini talep ediyoruz. Bunlar: Yaşam şartlarının iyileştirilmesi, her Iraklıya ham petrol satışından sağlanan gelirden pay verilmesi ve 50 bin işsize iş bulunması” dedi.

Bu arada, göstericiler, cuma namazında ve gösteride, ”Amerika’ya hayır, işgale hayır, kanun devleti, elektrik nerede, petrolden payımızı istiyoruz” sloganlarını attı. Göstericiler, içinde bulundukları kötü yaşam koşullarını evlerinden getirdikleri çok eski ve hurdaya dönüşmüş ev eşyalarını havaya kaldırarak göstermeye çalıştı.

Gösteriye katılan Eyyub El Amari, meşru olan haklarını talep etmek için gösteriye katıldıklarını, hükümetten petrol gelirlerinden paylarına düşeni, kesintisiz elektrik ve iyi hizmet istediklerini dile getirdi.

Başa dön tuşu
Bugün 05 Temmuz 2026 (17) içerik yüklenmiştir.