FotoğraflarHaberlerİmam Ali HamaneyİranOrtadoğu

Foto – Rehber İmam Ali Hamaney nüfus ve istatistikçilerle oturum yaptı

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney, İran’daki nüfus sayımının ilk gününde bu milli plana katıldı ve bu bağlamda dakik ve bilimsel bir nüfus sayımının ülke ve sağlıklı planlamalar için zaruri olduğunu bildirdi.

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney, sayımdaki amacın mantıklı, makul ve arzulanabilir bir geleceğe erişmek olduğunu söyledi.

Çeşitli alanlardaki istatistiklerin proğramlama süreçlerinin bel kemiğini oluşturduğunu belirten İmam Ali Hamaney, nüfus sayımından sorumlu merkezlerin görevlerini dakik, gerçekçi ve tarafsız olarak yapmaları gerektiğini vurguladı.

İmam Ali Hamaney, verilerin ölçümünde herhangi bir siyasal ya da insanlık dışı bir mülahazaya dayanılmaması ve böylelikle çeşitli merkezlerin sunulan istatistik sonuçlara güven duymasının önemine dikkat çekerek halkın nüfus sayımı yetkililerinin sorularına doğru cevaplar vermesini istedi.

İran’daki nüfus sayımı 21 gün sürmekte olup, nüfusun yanı sıra halkın mesken durumu ve çeşitli modern imkanlara sahip olup olmadığı gibi konular üzerinde duruluyor. Bu planda dünyanın 70 ülkesindeki nüfus sayımı sistemlerinden ve İran İstatistikler Merkezi’nin yarım asırlık tecrübelerinden yararlanılıyor. İran’daki nüfus sayımları 5 yılda bir tekrarlanıyor. Tahminlere göre bu nüfus sayımında 21 milyon 200 bin kadar ailenin 75 milyon 500 bin kişilik bir ülke nüfusunu sağlaması bekleniyor.

Başa dön tuşu
Bugün 06 Ekim 2026 (63) içerik yüklenmiştir.