Foto – Suriye’nin Lazkiye kentinde milyonlar yönetime destek gösterisi yaptı

“Suriye Herkesin Anası” sloganı altında Lazkiye şehir merkezini hınca hınç dolduran bir milyonu aşkın vatandaş, reformlara ve ulusal bağımsızlığa bağlılıklarını dile getirirken, her türlü dış müdahaleye tepkisini haykırdı.
Lazkiye ilinin istisnasız tüm kesimlerinden vatandaşların katıldığı büyük mitinge sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve gençlik örgütlenmelerinden destek geldi.
Sloganlarıyla ulusal güvenliği ve istikrarı korumanın yanı sıra krizi aşma ve dış kaynaklı komploya karşı mücadele etmede el ele verilmesi gerektiğini vurgulayan katılımcılar, Suriye’ye ve Suriye halkının kudretine inanarak dış müdahaleye karşı durmakla destek olanlara takdirlerini ifade ettiler.
Büyük kalabalık, ülkenin dört bir yanında halkın ve vatanın güvenliği ile istikrar için gözlerini kırpmadan görev başında duran kahraman orduyu da unutmayarak, şehitler ve ordu için sloganlar attı.
Sabahın erken saatlerinden itibaren şehir merkezinde toplanmaya başlayan vatandaşlar, Suriye’ye karşı her türlü dış kaynaklı komployu reddettiklerini vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Beşşar el-Esad yönetiminde kapsamlı reformlara desteklerini haykırdılar.
Lazkiye’deki gençlik örgütlenmelerinin ortaklaşa düzenlediği ihtişamlı mitingde, şehitlerin ruhuna bir dakikalık saygı duruşundan sonra Suriye Arap Milli Marşı okundu.
İki buçuk kilometre uzunluğundaki Suriye bayrağının taşındığı mitingde daha sonra Suriye’nin sahip olduğu milli birlik ve beraberlik, hoşgörü, kardeşlik, vatan sevgisi ve reformlarla ilgili konuşmalar yapıldı.
Mitingdeki coşkuya iştirak eden Lübnanlı katılımcılar, bu coşkulu kalabalık karşısında duydukları heyecanı dile getirirken, kardeş ve dost iki ülkenin birlikteliğine ve Suriye’nin milli tutumlarına dair açıklamalarda bulundular.
Mitinge katılan çeşitli dini şahsiyetler, Suriye’de din ve mezhepler arasındaki hoşgörüye değinirken, büyük kalabalık, sloganlarıyla kışkırtıcı medyaya ve sözde geçiş meclisine tepkiler yağdırdı.







