
Fransa Dışişleri Bakanlığı, Bulgaristan’ın Burgas’ta meydana gelen son patlamadan Hizbullah’ın sorumlu olduğu kanaatine varması halinde Paris’in bu grubu terör listesine alacağını ilan etti.
Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philippe Lalliot “Bulgaristan’ın Burgas kentinde İsrailli bir grubun bulunduğu otobüste meydana gelen patlama olayı hakkında son karar çıkması ve Bulgar yetkililerin olaydan Lübnan Hizbullah grubunu sorumlu göstermeleri halinde Paris, Hizbullah’ı resmen terör grubu olarak tanıyacak” dedi.
Siyonist “Yediot Ahronot” gazetesinin bildirdiğine göre, Bulgaristan’ın Burgas sahil kentinde geçen sene bir otobüste vuku bulan bir patlama olayında İsrailli 5 kişi ölmüştü. Bu olaydan hemen sonra Siyonist İsrail hadiseden Lübnan Hizbullah grubunun sorumlu olduğunu iddia etti.
Geçen hafta Bulgaristan, bu ülke Dışişleri Bakanının İsrailli yetkililerle görüşmesinde sonra söz konusu hadiseyle ilgili araştırma raporunun sonuçlarını yayınladı. Bu raporda olaydan Hizbullah’ın sorumlu olduğu ileri sürülüyor.
