AvrupaHaberlerİranOrtadoğu

Fransız politikacılar başkalarının oyunlarına alet olmamalıdır

İran’ı Nato için bir tehdit şeklinde tanımlayan Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy’ye tepki gösteren Dışişleri Bakanı Menuçehr Mutteki, Fransız politikacıların başkalarının oyunlarına alet olmamasını istedi.

Dışişleri Bakanı Mutteki, İran’ın güneyinde, Bender Abbas liman kentinde düzenlenen 20. Uluslararası Fars Körfezi zirvesinin kulisinde düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı.

İran’ı Nato için bir tehdit şeklinde tanımlayan Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy’ye tepki gösteren Dışişleri Bakanı Mutteki, Fransız politikacıların sürekli çelişkili açıklamalar yaptığını, ancak başkalarının oyunlarına alet olmamaları gerektiğini belirtti.

Mutteki, Fransa halkı kendi devlet adamlarından bağımsız hareket etmesini ve başkalarının peşinden gitmemelerini istediğini vurguladı.

Mutteki ayrıca, yeniden militarist ve sert askeri politikalara dönüşün ne Nato için, ne de Nato’nun muhatapları için yararının olacağını, artık dünya milletlerinin bu tür zorbalıklardan da korkmadığını ifade etti.

Başa dön tuşu
Bugün 04 Temmuz 2026 (10) içerik yüklenmiştir.