HaberlerAksa TufanıDünyaFilistinİşgalci İsrail RejimiOrtadoğu

Gandhi Küresel Barış Ödülü İran’a Verildi

Mahatma Gandhi Küresel Barış Ödülü, Filistin halkının yanında durma ve barışçıl çabalara katkı sağlama gerekçesiyle İran İslam Cumhuriyeti’ne verildi.

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de Batı Asya ve Afrika’dan birçok ülkenin büyükelçileri ve diplomatlarının katılımıyla düzenlenen Barış ve Küresel Ödül Konferansı’nda, Batı Asya’da barış ve güvenliğin sağlanmasına katkıda bulunan bazı bölge ülkeleri ile dini ve kültürel şahsiyetlerin takdir edildiğini aktardı.
Etkinliği düzenleyenler, İran İslam Cumhuriyeti, Güney Afrika, Irak ve Katar’ı Mahatma Gandhi Küresel Barış Ödülü’ne layık gördü.
Ayrıca, barış ve güvenliğin sağlanması konusunda yoğun çaba gösteren kültürel ve sosyal şahsiyetlere “Nelson Mandela Barış Ödülü” de verildi.
Konferansta konuşan katılımcılar, uluslararası toplulukların Filistin halkına yönelik soykırım ve katliamları durdurma konusundaki ihmalkarlığını ve duyarsızlığını kınadı./

Başa dön tuşu
Bugün 15 Haziran 2026 (42) içerik yüklenmiştir.